LOADING

Type to search

Reference on the web site ofthe Danish Embassy in Chile.

CHILE HAR DET BEDSTE FORRETNINGSKLIMA I HELE LATINAMERIKA

Ifølge det latinamerikanske handelsindeks, Latin Business Index, rangerer Chile i 2006 som det bedste land til at gøre forretning i Latinamerika efterfulgt af Mexico og Costa Rica på en henholdsvis anden og tredje plads.

Ifølge handelsindekset er Haiti det dårligste forretningsklima i regionen tæt efterfulgt af Bolivia, som fornyeligt offentliggjorde nationaliseringen af landets energireserver. Indekset måler forretningsklimaet in 19 lande ved at undersøge fem væsentlige indikatorer:  

  • Vækst i BNP
  • Globalisering og konkurrencedygtighed
  • Forretningsmiljø
  • Teknologisk udvikling
  • Politisk miljø.

Chile vandt  titlen for Sydamerikas bedste forretningsklima, idet landet er førende inden for alle kategorier på nær kategorien inden for globalisering og konkurrencedygtighed, hvor Chile befinder sig på en anden plads. Nogle af de faktorer, som ligger til grund for Chiles succes som handelsland er blandt andet landets åbne markedsøkonomi, stærke politisk organisation og velfungerende samfund.

 

Brasilien, Latinamerikas største økonomi, rangerer på en sjette plads, og Argentina, som har regionens tredje største økonomi, kom ind på en femte plads. Indekset konkluderer, at generelle økonomiske, sociale og politiske miljøer er bestemmende variabler i vurderingen af landenes handelspotentiale i modsætningen til økonomiens størrelse. For eksempel er væksten i BNP en positiv faktor, imens høj inflation, som påvirker forbrugernes købekraft og virksomhedernes mulighed for at kunne planlægge eventuelle projekter og investeringer, ses som en negativ faktor. Ligeledes anses love, som giver virksomhederne diverse fordele, uden at de rette midler til at udnytte disse love eksisterer, også som en negativ faktor for landenes handelspotentiale.

Redigeret 16. juni 2006

Danish Embassy web site Original link

To read this post, you must purchase a Latin Trade Business Intelligence Subscription.
Scroll to top of page
Begin Zoho Tracking Code for Analytics